CASE: WISDOM IN BUSINESS

Het is zo fijn om iemand naast je te hebben voor advies & handelen

VAN VIA VIA naar ONLINE conversies

Eind 2022 kwam Pauline (Wisdom in Business) naar mij toe met de vraag om eens mee te denken/kijken op het gebied van Marketing. Als IEMT-therapeut (Integral Eye Movement Therapy) richt Pauline zich op het mentale welzijn van haar cliënten, maar haar website deed weinig voor haar. In deze case bespreek ik de stappen die Pauline en ik gezet hebben om haar website in orde te maken.

Wie, wat, waar, waarom & wie nog meer?

STAP 1: ANALYSE

Stap 1 is heel klassiek een analyse opstellen: Wie is Pauline, wat doet ze, waarom doet ze wat ze doet, waar werkt ze en wie doen dit nog meer in deze regio? Ik kwam erachter dat IEMT een nogal onbekend onderwerp was/is, online. Tijdens het opstellen van een zoekwoordenonderzoek zag ik vrij snel dat er weinig tot geen concurrentie was in de directe omgeving. Dit toonde aan dat Pauline veel mogelijkheid had om, qua zichtbaarheid (SEO) goed te scoren en hoger te eindigen in de zoekresultaten (organisch verkeer).

Los van de marketing, vind ik het altijd ontzettend belangrijk om te snappen wat iemand echt doet. Nu heeft Pauline mij ooit geholpen, waardoor dit wat sneller ging. Wat ik erg mooi vind aan Pauline haar werkwijze is dat ze haar hele leven zo inricht, dat ze er optimaal kan zijn voor haar cliënten. Zoals ze zelf zegt: “Ik mediteer dagelijks zodat ik in mijn hoofd alle ruimte heb om de problematiek van mijn cliënt echt goed aandacht te kunnen geven.

Hoe gaan we dit samen aanpakken?

STAP 2: communicatieplan

Na de analyse volgt de volgende stap, het klassieke communicatieplan. Eigenlijk schets ik in dit document opties om meer zichtbaarheid en meer conversies te behalen. Voor Pauline betekende dit dat ik enkele wijzigingen op haar website voorstelde, maar het grootste punt was het beginnen van een blog. Een blog is een prachtige manier om organisch, met goede SEO-elementen, hoger te komen in de ranking van Google. LET OP: Dit is niet voor iedereen mogelijk. Pauline had de mazzel dat haar dienstverlening redelijk onbekend is, waardoor er nog weinig concurrentie was. 

“Ik kwam dankzij dit plan ineens over allerlei drempels.

Let's rock & roll!

stap 3: actie & uitvoering

Na goed overleg met Pauline besloot zij zelf waar ze mee aan de slag wilde gaan. Het knappe van Pauline vond ik dat ze zelf al heel goed wist wat wel en niet goed zou tonen, alleen had ze hulp nodig om met haar website aan de slag te gaan. Ik heb voor Pauline een document opgezet waarin ik de hele website opnieuw indeelde en voorzag van SEO-elementen (denk aan titels, zoekwoorden en ga zo maar door). Pauline schreef zelf een lading blogs naar aanleiding van casussen uit haar praktijk. Ik ben naast haar gaan staan en voorzag haar van feedback, waardoor er online veel kansen ontstonden.

Voor de sociale media van Pauline heb ik enkele templates opgesteld, die ze kon gebruiken als ze iets plaatst op LinkedIn. Ook het YouTube-kanaal van Pauline heb ik onder handen genomen om beter te scoren op relevante termen. Dit uiteraard in combinatie met een Google-bedrijfsprofiel en ook hier logische structuur/informatie.

Wat heb ik concreet gedaan? Voor Pauline.

Meten = weten

stap 4: blijven analyseren

Er is echt heel veel gebeurd sinds Pauline en ik zijn gaan samenwerken. Het is supergaaf om te zien hoe Pauline als ondernemer echt volledig voor haar bedrijf gaat. Ik voel mij dan ook vereerd om haar te mogen bijstaan met mijn kennis en handelen: Dank je wel Pauline!!! 

Momenteel zijn Pauline en ik her en der van alles aan het bijschaven. Een website blijft gewoon een organisch online document dat je van tijd tot tijd moet bijwerken. Recent heb ik bijvoorbeeld nog een Powerpoint-presentatie gemaakt voor Pauline en haar geadviseerd over het type beamer. 

Netjes alles invullen...

Zo kom ik met je in contact
Wat is je vraag?
Moet ik je bellen of mailen?

Marketing & Communicatie | DJ

Netjes alles invullen...

Zo kom ik met je in contact
Wat is je vraag?
Moet ik je bellen of mailen?

VRAGEN?

Tel: 06 – 5373 9391
Mail: vincent.veenenberg@gmail.com