5,0 op basis van 10 reviews

Van via via, naar online coversies

Case: Wisdom in Business

Het is zo fijn om iemand naast je te hebben voor advies & handelen

Eind 2022 kwam Pauline (Wisdom in Business) naar mij toe met de vraag om eens mee te denken/kijken op het gebied van Marketing. Als IEMT-therapeut (Integral Eye Movement Therapy) richt Pauline zich op het mentale welzijn van haar cliënten, maar haar website deed weinig voor haar. In deze case bespreek ik de stappen die Pauline en ik gezet hebben om haar website in orde te maken.

Stap 1

Tijd voor een analyse.

Stap 2

Het plan.

Stap 3

Actie & uitvoering

Stap 4

Blijven analyseren

Wie, wat, waar, waarom & wie nog meer?

STAP 1: Analyse

Stap 1 is heel klassiek een analyse opstellen: Wie is Pauline, wat doet ze, waarom doet ze wat ze doet, waar werkt ze en wie doen dit nog meer in deze regio? Ik kwam erachter dat IEMT een nogal onbekend onderwerp was/is, online. Tijdens het opstellen van een zoekwoordenonderzoek zag ik vrij snel dat er weinig tot geen concurrentie was in de directe omgeving. Dit toonde aan dat Pauline veel mogelijkheid had om, qua zichtbaarheid (SEO) goed te scoren en hoger te eindigen in de zoekresultaten (organisch verkeer).

Los van de marketing, vind ik het altijd ontzettend belangrijk om te snappen wat iemand echt doet. Nu heeft Pauline mij ooit geholpen, waardoor dit wat sneller ging. Wat ik erg mooi vind aan Pauline haar werkwijze is dat ze haar hele leven zo inricht, dat ze er optimaal kan zijn voor haar cliënten. Zoals ze zelf zegt: “Ik mediteer dagelijks zodat ik in mijn hoofd alle ruimte heb om de problematiek van mijn cliënt echt goed aandacht te kunnen geven.

Hoe gaan we dit samen aanpakken?

STAP 2: Het plan

Ik kwam dankzij dit plan ineens over allerlei drempels.

Na de analyse volgt de volgende stap, het klassieke communicatieplan. Eigenlijk schets ik in dit document opties om meer zichtbaarheid en meer conversies te behalen. Voor Pauline betekende dit dat ik enkele wijzigingen op haar website voorstelde, maar het grootste punt was het beginnen van een blog. Een blog is een prachtige manier om organisch, met goede SEO-elementen, hoger te komen in de ranking van Google. 

LET OP: Dit is niet voor iedereen mogelijk. Pauline had de mazzel dat haar dienstverlening redelijk onbekend is, waardoor er nog weinig concurrentie was.

Hoe gaan we dit samen aanpakken?

STAP 2: Het plan

Ik kwam dankzij dit plan ineens over allerlei drempels.

Na de analyse volgt de volgende stap, het klassieke communicatieplan. Eigenlijk schets ik in dit document opties om meer zichtbaarheid en meer conversies te behalen. Voor Pauline betekende dit dat ik enkele wijzigingen op haar website voorstelde, maar het grootste punt was het beginnen van een blog. Een blog is een prachtige manier om organisch, met goede SEO-elementen, hoger te komen in de ranking van Google. 

LET OP: Dit is niet voor iedereen mogelijk. Pauline had de mazzel dat haar dienstverlening redelijk onbekend is, waardoor er nog weinig concurrentie was.

Let's rock & roll!

STAP 3: Actie & uitvoering

Het gave van Pauline, vond ik, was dat ze zich heel goed bewust was van wat ze online wilde zien over zichzelf en haar dienstverlening. Ze had enkel hulp nodig dit te vertalen naar een propositie en het online strak te zetten. Zodoende zijn we begonnen aan de uitvoering van het plan, waarbij ik regelmatig met Pauline overlegde over de stappen. 

Door regelmatig te overleggen, schaafden we de plannen bij totdat ze goed voelden voor Pauline en toch bijdragen aan haar doelen. Het gevolg was dat Pauline zichtbaar werd en haar eerste conversies behaalde.

Wat heb ik concreet gedaan? Voor Pauline.

Let's rock & roll!

STAP 3: Actie & uitvoering

Het gave van Pauline, vond ik, was dat ze zich heel goed bewust was van wat ze online wilde zien over zichzelf en haar dienstverlening. Ze had enkel hulp nodig dit te vertalen naar een propositie en het online strak te zetten. Zodoende zijn we begonnen aan de uitvoering van het plan, waarbij ik regelmatig met Pauline overlegde over de stappen. 

Door regelmatig te overleggen, schaafden we de plannen bij totdat ze goed voelden voor Pauline en toch bijdragen aan haar doelen. Het gevolg was dat Pauline zichtbaar werd en haar eerste conversies behaalde.

Wat heb ik concreet gedaan? Voor Pauline.

Meten = weten

STAP 4: Blijven analyseren

Er is echt heel veel gebeurd sinds Pauline en ik zijn gaan samenwerken. Het is supergaaf om te zien hoe Pauline als ondernemer echt volledig voor haar bedrijf gaat. Ik voel mij dan ook vereerd om haar te mogen bijstaan met mijn kennis en handelen: Dank je wel Pauline!!!

Momenteel zijn Pauline en ik her en der van alles aan het bijschaven. Een website blijft gewoon een organisch online document dat je van tijd tot tijd moet bijwerken. Recent heb ik bijvoorbeeld nog een Powerpoint-presentatie gemaakt voor Pauline en haar geadviseerd over het type beamer.

Gaan wij kennismaken?

Contact opnemen!

Heb je een vraag of wil je iets bespreken? Ik denk graag met je mee! Vul het formulier in of mail (vincent.veenenberg@gmail.com) of bel (06 – 5373 9391) mij rechtstreeks. Mvg, Vincent

MARCOM

Netjes alles invullen...

Zo kom ik met je in contact
Wat is je vraag?
Moet ik je bellen of mailen?

Marketing & Communicatie | DJ

Netjes alles invullen...

Zo kom ik met je in contact
Wat is je vraag?
Moet ik je bellen of mailen?